top of page

Maatschappelijke impact

Gemeenschappen versterken door doelgerichte actie!

 

Verken onze pagina en ontdek hoe onze niet-aflatende toewijding aan sociale betrokkenheid een betere toekomst vormgeeft.

 

Ga met ons mee op reis naar positieve impact – want samen maken we een verschil dat er echt toe doet.

7

Initiatieven

6.800

Uitgaven in EUR

Laatste update: 31 december 2023

3.050

Spaarpot in EUR

Voor elke betaalde factuur doneren wij 10% van het factuurbedrag aan een sociaal initiatief. Hierboven kunt u onze balans live volgen. 
Naast geldelijke donaties leveren wij ook een fysieke bijdrage door de handen uit de mouwen te steken. Als klant of partner van Sustate bent u altijd welkom bij ons.

Only leave footprints

Regenwoud

Door te doneren aan kwekerijen die zich richten op het kweken van tropische bomen voor herbebossing, dragen we bij aan het behoud van bestaand regenwoud en het herstel van aangetaste gebieden. Dit draagt bij aan het behoud van biodiversiteit en helpt bij het vastleggen van koolstofdioxide uit de atmosfeer.

Schoon drinkwater

Het verstrekken van draagbare filters en emmers voor vers drinkwater in gebieden waar beschikbaarheid schaars is, is een waardevolle inspanning. Dit kan de gezondheid van gemeenschappen verbeteren en ziektes helpen voorkomen die worden veroorzaakt door vervuild water. Het is belangrijk om deze hulp duurzaam te implementeren, rekening houdend met de lokale omstandigheden en het onderhoud van de filters en emmers.

Philipines dream view
Child in tree

Lokale economie

Door lokale gemeenschappen te betrekken bij duurzame activiteiten zoals ecotoerisme, ambachtelijke productie en milieuvriendelijke landbouw, kunnen ze een duurzame bron van inkomsten vinden die tegelijkertijd het regenwoud beschermt. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen economische groei en natuurbehoud.

Rehabilitatie wilde dieren

Het opvangen en rehabiliteren van wilde dieren, zoals orang-oetans, is essentieel voor het behoud van bedreigde diersoorten. Door opvangcentra en revalidatieprogramma's kunnen verweesde, gewonde of in beslag genomen dieren worden verzorgd en voorbereid op een mogelijke terugkeer naar hun natuurlijke habitat. Het is belangrijk dat deze programma's gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en dat ze samenwerken met lokale gemeenschappen om de bescherming van de dieren en hun leefgebied te bevorderen.

Orang utan

Heb jij een initiatief waar wij nog niet bij betrokken zijn, maar wat wel feilloos aansluit bij onze focus? Laat het ons weten!

bottom of page