top of page
Trees

Ons werk

Welkom op onze portfoliopagina, waar we met trots het impactvolle werk laten zien dat we hebben verricht bij het begeleiden van klanten bij het nemen van duurzame strategische beslissingen. Ontdek de succesverhalen van eerdere klanten die ons toevertrouwden hen te begeleiden naar milieubewuste en sociaal verantwoorde keuzes. Ontdek hoe onze expertise duurzame strategieën heeft gevormd en een positieve indruk heeft achtergelaten op zowel bedrijven als de planeet.

Duurzaamheid is een lastig onderwerp voor veel bedrijven, daarom behandelen wij onze klanten graag vertrouwelijk over hun inspanningen op dit gebied.

Forest Trees

01

Carbon credits

Een toonaangevende speler in de retail industrie besloot een duurzamere koers in te  willen slaan. We deden dit door traditionele grondstoffen in te ruilen voor een eerlijke carbon credit reputatie. In plaats van zich te beperken tot de aankoop van carbon credits, implementeerde we een transparant carbon rapportageproces om greenwashing te vermijden. Dit initiatief stimuleerde niet alleen positieve milieuprestaties, maar creëerde ook vertrouwen bij stakeholders door de tastbare resultaten van hun duurzaamheidsbeslissingen.

02

Transparante ketens

Strategische veranderingen bij een kledingfabrikant om de productie-efficiëntie en transparantie te verbeteren als reactie op nieuwe wettelijke vereisten. Dit resulteerde in een verlaging van de transportkosten met 20%, een nieuwe leverancier die prioriteit geeft aan mensenrechten en het bevorderen van de lokale economie. Zonder stijging van de inkoop- of supply chain kosten. 

Recycled Clothes
Water

03

Efficiënter watergebruik

De uitdaging van stijgende waterkosten en toegang tot schoon drinkwater voor een dairy bedrijf. Door 60% water binnen de keten te recyclen, werd een efficiëntere waterketen gerealiseerd. Daarbovenop leggen we in een derde wereldland een waterbron aan, waar water wordt verkocht aan internationale bedrijven en schoon drink water gratis beschikbaar gesteld word aan de lokale bevolking. Hiermee wordt recycling, kostenreductie en maatschappelijke reputatie efficiënter gecombineerd. 
 

04

Energie gebruik

Bij dit consumentengoederenbedrijf implementeerden we een holistische benadering om energie-efficiëntie te verbeteren. Door geavanceerde technologieën zoals energiezuinige apparatuur, slimme verlichtingssystemen en optimalisatie van productieprocessen te integreren, hebben we niet alleen de ecologische voetafdruk verminderd, maar ook operationele kosten verlaagd. Deze duurzame aanpak demonstreert niet alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar biedt ook economische voordelen voor het bedrijf.

Solar Panels on Trees
Dog Lover

05

Emissies verminderen met 30%

Een baanbrekend duurzaam traject in de productie van dierlijk voedsel, waarbij een opmerkelijke reductie van de CO2-uitstoot van 30% werd bereikt. Onze innovatieve aanpak vangt CO2 op en transformeert het in een voedingsrijk ingrediënt voor de premiumlijn van deze fabrikant, terwijl het CO2-afval efficiënt wordt omgezet in waardevolle meststof.

06

Afvalstromen

In de levensmiddelenindustrie hebben we een efficiënt afvalrecyclingsysteem geïntegreerd in het productieproces. Door strikte scheiding van organisch afval, verpakkingen en andere materialen hebben we niet alleen de hoeveelheid afval verminderd, maar ook recyclingopties geoptimaliseerd. Dit heeft niet alleen milieubewuste productie bevorderd, maar ook kostenbesparingen en een positieve impact op het bedrijfsimago gerealiseerd.

Recycling Cardboard
Planet Made of Plastic

07

Duurzame reputatie

Een toonaangevend internationaal bedrijf heeft met onze hulp strategieën ontwikkeld om hun aanzienlijke winst op een positieve manier te benutten. Samen hebben we programma's geïmplementeerd die zowel lokaal als internationaal impact hebben, door de ecologische voetafdruk te verminderen en de lokale economie en welvaart te bevorderen. We hebben bijgedragen aan het beschermen van regenwouden door samen te werken met een organisatie voor herbebossing. Met 25% van de netto winst konden we educatieve kansen bieden aan lokale boeren in derde wereldlanden, waardoor duurzame veranderingen mogelijk werden.

Volg jij?

Wat word jouw unieke strategie?

Veel bedrijven, waaronder bovenstaande bedrijven, hebben al de stap gezet naar een duurzamere toekomst.

Geïnspireerd door hun verhalen? Ontdek wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen en neem snel contact op!

Cave Hiker
bottom of page